Vrije Evangelische Gemeente Kampen
Over Ons
Voorganger
Even voorstellen.

Mijn naam is ds. S(joerd) van der Velde.

Ik ben sinds 2007 parttime predikant in de Vrije Evangelische Gemeente in het mooie Kampen.

Ik ben geboren in Langweer (Fr) in 1953. Getrouwd met Gé van der Velde-Kuipers, die ook al uit het Friese land komt. We hebben drie inmiddels volwassen kinderen.

Ik heb ruim 20 jaar, in allerlei functies gewerkt bij het Evangelisch Begeleidings Centrum te 't Harde. Maatschappelijk werk, crisiswerk, directie enz. een hele boeiende tijd.

Ik heb altijd al het verlangen gehad om theologie te gaan studeren, dit ben ik op latere leeftijd alsnog gaan doen.

Eerst op Windesheim te Zwolle mijn HBO theologie gehaald en hierna verder gestudeerd aan het seminarium van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten en de Rijks Universiteit te Utrecht. Een stevige tijd, die ik alleen maar kon volbrengen door steun van mijn vrouw en het gezin en door een stevige discipline.

Ik was voor het afronden al benoemt als pastoraalwerker in de Vrije Evangelische Gemeente te Oldebroek. Mijn kerntaak was, naast pastoraat, de wijkgemeente te Elburg, die erg groeiende was. Aan het eind van mijn studie ben ik beroepen als predikant in Oldebroek. Elburg was zo gegroeid dat het een zelfstandige gemeente kon worden. Tijd om dit los te laten en alleen in Oldebroek verder te gaan.

In 2006 kreeg ik een benoeming als docent Pastorale Theologie aan de Christelijke Hogeschool te Ede. Hiernaast beriep o.a. de VEG te Kampen me, een beroep dat we hebben aangenomen. Ik schrijf we, omdat mijn vrouw en ik ons beiden op bijzondere wijze geroepen wisten.

Kampen is een nieuwe uitdaging, een prachtige omgeving om te werken, mensen met weer een hele andere volksaard als in het Noorden of op de Veluwe.

We voelen ons er thuis.

We hebben vooral het verlangen om te werken aan:
Jezus Christus bekend te maken, rust en balans en onderwijs in de gemeente. Ook om de gemeente een gastvrij gezicht naar buiten te geven.

Gemeente dat ben je samen, en dat mag ook het uitgangspunt zijn, ieder met zijn eigen gaven en talenten.

We zien uit naar toekomende tijden, wees welkom.

Een hartelijke groet, mede namens mijn vrouw.


Voorganger
Ds. S. (Sjoerd) van der Velde
Punterstraat 11
8081 KA ELBURG
(0525) 685343
svandervelde.1@kpnmail.nl